De bonen van Vigna Taugé komen van boeren uit Myanmar (Birma), die we persoonlijk kennen van onze reizen naar dit prachtige land in Azië. Myanmar is een streng boeddhistisch land, waar de boeren allemaal een klein stukje grond hebben. Zij telen daarop de mungboon, die zij met de hele familie met de hand oogsten en pellen.

Op een centraal punt in de provincie komen alle boeren bijeen met hun oogst. Elke provincie heeft één trader, die alle mungbonen opkoopt. Hiermee verdienen de boeren voldoende op hun hele familie te kunnen onderhouden en daarnaast hun stuk grond in goede conditie te houden. Deze boerenfamilies zijn ondanks deze handel erg arm, maar zij zijn wel in staat om een leven op te bouwen. 

Er is een aantal internationale instanties, die zich inzetten voor betere omstandigheden voor deze boeren. Vigna Taugé is in gesprek met deze organisaties ( ICCO Cooperation en Civic Engagement Alliance), om te onderzoeken op welke manier zij kan bijdrage leveren aan een structurele verbetering.