Vinga Taugé bestaat sinds 1984. De huidige directeur Arjan de Vet werkte destijds bij het bedrijf, toen hij de kans kreeg het bedrijf over te nemen. De toenmalige eigenaar Jasper Tuit kweekte champignons in oude oorlogsbunkers aan de Rode Laan in Voorburg. Later is dat taugé geworden, die in die tijd vooral aan Chinese restaurants en supermarkten door heel Nederland werden verkocht. 

Bij Vigna Taugé werken op dit moment 7 collega’s. Zij zorgen voor het kweekproces van de bonen, dat begint met het weken. In grote RVS containers worden de bonen gladgestreken. Daarna doen water en warmte de rest. Na een periode van 6 dagen kan het worden geoogst. De taugé gaat dan over een grote trilzeef, waardoor de huidjes van de bonen loslaten. De volgende stap is het verpakken in grote kisten voor het verhandelen op de groothandelsmarkt en het verder uit te splitsen naar de andere afnemers zoals restaurants en supermarkten. Het is fysiek zwaar werk en vindt voornamelijk heel vroeg in de ochtend plaats.

Sinds dit najaar levert Vinga Taugé haar product ook aan Rechtstreex. Zij stellen consumenten in staat direct bij de lokale boer of maker te kopen. Een eerlijke, duurzame, gezonde en lokale voedselketen is waar zij voor staan. Kijk voor meer informatie op hun website.